Ahlan Wasahlan

Saturday, 11 April 2015

ex-peh-peh-tion. not copycut. LaTahzan.

❤Bismillahirrahmanirrahim❤

Robbi yassir wala tua'ssir ya karim 😊

Kalau salah mohon tegur.

Paper dah pun habis. Syukur sangat. Even tak ada lah banyak gap pun. Aku antara.yang habis awal. Mohon jangan jeles. And aku mention ni pun tak ada niat pun nak riak.

Please jangan paham k.  Chill ☺

Seperti sedia maklum, aku ada lagi sem depan. Ahaks, im ready. Thats my decision. My fate. Aku redha. Hampa yang da nak grades, say congrats to uolls.

All is well. Everything gonna be fine.
Pejam mata. Allahu Allahu.
Ingat mak-abah, family also orang tersayang.
Acewahh --

Aku sentiasa cuba tuaikan doa untuk kamu semua. Doakan lah untuk aku jua kerna aku tak begitu kuat.

Aku pernah dengar "Doa kita juga in shaa Allah dimakbulkan Allah dari doa hamba Allah yang tak ada dengan kita. Contohnya, dari seseorang yang kita takpernah kenal. Terserempak dengan orang tersebut. Mohon dia doakan tuk kita. Kerna antara kita dan dia takpernah ada dosa" ☺

Aku cuma berkongsi sedikit yang aku tahu. Ilmu aku terlalu sedikit. Atleast aku memperingatkan diri aku sendiri. In shaa Allah.  Mohon doa juga dari kamu semua ya 😃

Sepanjang 3 tahun aku dimerbok, aku belajar sedikit demi sedikit kehidupan. Aku survive, jatuh bangun. Hidup ini penuh dengan laskar pelangi. Ya Robbi. Sebak bila teringat balik. Ahh jiwa kacau. Ya! Allah lah terbit kan rasa ini dalam hati. Hanya Allah. Allah da sediakan jalan. Kita cuma perlu pilih. Kita manusia sebaik2 ciptaan dari sang Illahi. Gunakan sebaiknya. Atikah, noted to urself dear.

Doa Usaha Istiqamah Tawakal
Aku pernah lalai. Allah uji aku lagi. Sampai aku rasa lelah putus asa. Tapi kann putus asa BUKAN sifat orang Islam. Jaga hati, jaga iman. Sebab ada naik turunnya.

Aku bukan orang alim. Aku cuma daie. Iman selalu bergoyang. Ahh persetan kata-kata orang. Bukan niat untuk menjerkah. Tidak sama sekali. Cuma lelah, abaikan atikah. Allah ada. Teringat junior Bpc pernah juga pernah sembang2 dengan aku. Katanya " akak bukan silap kos. Allah dah letakkan akak di sesuatu tempat yang terbaik. Allah percaya akak bole buat. Takkan akak takpercaya pada diri sendiri. Akak da berjaya sampai ke tahap ni. Takkan nak berputus asa. Sikit aje lagi. Sabar"

-Ya Allah, kau hantar seorang hamba Kau untuk menduga aku menasihati aku. Pemikiran aku yang belum cukup matang. Mungkin--
Seorang yang datang dalam hidup kita semuanya bersebab. Sebagai resam jodoh kita atau menduga iman kita. Percaya Allah itu baik.

Husnuzon ❤🎓

Monday, 24 November 2014

Selesai Jambori UiTM Johor 2014



Bismillahirrahmanirrahim


Assalamualaikum


Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Syukur. Hanya untuk Dia dipanjatkan rasa syukur ni. 
Walau syukur aku belum cukup sempurna. Aku perlu didik dari hari ke hari. 

Setiap detik---

Tamat sudah Pentauliahan KESATRIA.
Jambori Tahunan Komander Kesatria UiTM Cawangan Johor Siri10/2014
Yang berlangsung secara rasminya dari 10/10-16/10/2014

Aku turut tersenyum lega kerna aku juga salah seorang dari PESERTA Jambori tersebut.

Taksangka lepas kejayaan KKEC, UiTM Kedah sendiri yang menjadi tuan rumah. 
Kejayaan juga turut dirangkul oleh UiTM Kedah dalam acara rempuh halangan yang mendapat tempat kedua.
Dalam acara pertandingan Kawad Kaki, UiTM Kedah telah mendapat tempat yang ketiga. Mungkin rezeki tak menyebelahi UiTM kami dalam acara kebudayaan. Kami berpeluang mendapat tempat yang kesepuluh dari 14 Kontinjen.

Kesemua acara ini telah disertai seluruh UiTM SeMalaysia kecuali UiTM Sabah iaitu 14 Kontinjen.

Tipulah, kalau aku cakap yang aku tak sebak bila diumumkan kedah turut menang selepas susah payah.
Walaupun secara jujurnya kami cuma berlatih dalam seminggu lebih. Ia bukan perkataan 'cuma'. 
Kami telah buktikan yang kami juga kuat walau banyak juga dugaan yang datang. Itu tak menjadikan kami lemah.

Tuan pernah pesan--"Jadikan apa yang jadi serta berlaku itu mempunyai hikmah yang tersendiri. Kita takpernah tahu akan perancangan Allah. Dia Maha Kaya"

pengalaman yang aku dapat bukan percuma tapi tak ternilai dengan wang-ringgit. Besar sungguh pengalaman ni.
SubhanaAllah. Alhamdulillah. Allahu

Sampaikan aku sendiri taksangka yang aku boleh menangis bila diumumkan yang pertandingan kawad kaki top-three. SubhanaAllah. Sebab aku rasa aku yang mencacatkan kawad tu. Aku da cuba yang terbaik. Hebat perancangan Yang Maha Esa. Dia Maha Mengetahui. Tanpa aku sedar. Kami semua bersorak gembira. 

--Siap ada video yang da diupload dalam Youtube. Korang kalau nak tengok. Taip je Kawad Kaki Jambori 2014 - UiTM Kedah. By the way semua kampus ada dalam upload. Korang just choose/klik kampus mana okay :)

Ya Allah--
sungguh aku rindu akan suasana tu.

Lepas ni ramai da yang da grade sebab ramai antara komander yang sampai sem5 dan still ada yang sampai sem6. Kebanyakan yang join Pentauliahan ni batch aku sendiri. Siri 11 tahun 2012.

Kami ditauliahkan dengan pangkat Leftenan Muda Kesatria. Seramai 420 orang yang ditauliahkan sampai masuk paper. Allah beri aku nikmat merasa ini semua. Pangkat tak penting tapi yang penting dapat merasa pengalaman tu sendiri. Kaki sampai bengkak, lebam, melecet. Ada tu sampai bernanah. Berbalut tangan. Aktiviti yang ekstrem.

Pegawai kami sempat berpesan--- "Kamu sekarang seorang pegawai. Tunjukkan identiti sebagai pegawai. Bukan lagi seperti komander yang dulu"

Rasa awkward sangat bila dipanggil dengan panggilan 'Puan'. Rasa berat tanggungjawab ni. Sebab nya aku terlalu banyak kekurangan. Yang perlu aku fokuskan sekarang adalah akademik yang perlu dikejar. Banggakan mak abah. Betulkan nawaitu. Niat itu penting. Kerna Allah, tikah. Lantakkan orang nak kata apa. Sebab mulut memang terlalu ringan untuk berkata-kata.

Motivasi untuk diri sendiri---
Jangan baik silalah diikut tapi yang yang tak baik. 
Tegurlah. 

Aku terlalu banyak khilaf. Blog ni memang public. Salah silap mohon dimaafkan.



#latihanjambori sebelum kami semua gelap


Bergambar bersama Mejar (K) Azmil serta roomates yang dikasihi :)
Salah satu scene acara merempuh halangan. Test tembok.
#jambori2014




yeayy, Nah!
Ini hasilnya menjadi gelap


Sempat aku berposing sebelum masuk padang kawad.
kbai






Okay. Okay. Okay.
Ini antara gambar yang sempat upload.

Pada sesiapa yang berminat nak join komander. 
Sangat digalakkan. Stamina korang kena jaga selalu.
Jangan takut jadi golap. Kalau tak nanti 'menyosa' pulak. Hihi

Kbai. Assalamualaikum. 
Jaga diri selalu. Ingat Allah. 
Ingat mak-abah :D

Sunday, 13 April 2014

Penulis Sepi Merbok

 ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

In the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful

Allahumma solli ' ala Sayyidina Muhammad

Assalamualaikum Hi.


Cuti sem part 4.

Tak sangka sangat. Masa berlalu pantas. Enam aku tinggalkan blog ni bersawang macam zaman Kegelapan Hogwarts's School. Aku menghilangkan diri bagai Harry Potter dengan misinya mencari Horcrux. Tak faham? Takpa, takpenting. Teruskan pembacaan tak bertauliah ni.

Teringat kata-kata abah:: Yes, cuma teringat. Abah kata kita makin hari makin dewasa makin matang pemikiran. Tak kira pada umur berapa matang itu datang. Kita sebagai manusia sudah memang diciptakan dengan akal. Yes, akal! Akal yang kita manusia takkan nampak. Sebab ia dari rohani. Jika aku salah, please betulkan. Ilmu aku masih cetek. Manusia dianugerahkan akal dan otak. Yang mana kita boleh fikir serta bezakan mana satu benar atau salah.

Penilaian aku dari segi menilai kematangan.
------->> Melihat dari segi Pemerhatian.
                   -------->> Percakapan yang sedang kau tuturkan ! Itu diri aku.

Tapi hakikatnya aku lebih mementingkan pemerhatian aku sendiri. Tindakannya, bahasa tubuhnya, riak mukanya.

Itu terpulang pada korang nak menilai bagaimana. Choice in your hand. Think and felt it properly.
Hard isn't? Huh..

I wonder maybe,,




Umm...

Stop here,

More that i had learnt here. As people know, im here. At Merbok, now. in the semester break. For what?
Actually for some task as Kesatria's commander.

When i keep far away from my family, is hard for me to survive as students. I learnt more bout friendship, love, hurt each other, hate by someone and maybe something. Fuhh~ Allah gave me a gift that i need to survive till now. Yeah! now. Nikmat sakit. SubhanaAllah.

Bagaimana disakiti. Bagaimana untuk mengubati. Saat kita sendiri. Saat kita dibawah dan betapa sukarnya untuk menaiki tingkat demi tingkat.

                                                     "Ahaks, kau hanya tahu berkata! Kerna pada hakikatnya kau tak berada ditempat ini. Aku cuba kuat, aku kena kuat sebab aku tahu Allah sayang aku. Allah hendak dengar rintihan aku. Daripada kau? Sebab itu Allah itu Allah itu aku."

Aku berfikir secara positif. Aku kena! Aku paksa diri aku belajar walaupun aku stress. Dari posisi lainnya memang aku fikir, ini sebagai balasan atas dosa yang lalu. Alhamdulillah. Im praises. Lecturer aku kata, dalam hidup ni memang perlu ada sifat stress. It will make it people always work hard to achieve the goals. Especially us. Malay girls. Malays. Aha !

monolog~ lagi beberapa hari sebelum program KKEC start. Keep waiting! :D


---------------------------------------------------------------------------------------

Beberapa hari yang lepas sebelum balik Merbok tercinta, abah bawak aku singgah UiTM Seremban3, Negeri Sembilan. Kampus baru yang sangat cantik dan tinggi. Full colours of cheerful. I loike! Really inspired me and i adore muchioo (Y)

Nak dijadikan ceritanya, tengah syiok-syiok amek pemandangan seluruh uitm cawangan baru ni. Then i forgot lah nak save. Haiyak! Karate jugak karang. Upss! Excuseeess ..

Alrightio -
Nothing then..

Hopefully..
                  Ada rezeki nak sangat terus menari atas papan kekunci ni even most people already used Windows 8. Aku masih setia. Poyoss. Okay done. Alhamdulillah. Lega dapat muntah kan something yang biasa-biasa

p/s:: Result 9/5/2014

Sekian dahulu entry kali ini.
Macam post kat atas tu harap paham-2 ye,
Salah silap mohon dimaafkan!

(:  Kbai, Te Amo :)
smileys

<3 Assalamualaikum <3



COPYRIGHT from Atikah Abdullah Facebookers

Monday, 4 November 2013

Maal Hijrah 1435H. Pengajaran masa lalu. Contengan

 ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

In the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful

Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad

Assalamualaikum Hi.

Maal Hijrah :') 
Alhamdulillah --->>dari sudut positif. Dengan penuh rasa kesyukuran.
Tapi tadi time online facebook for a while, aku terbaca satu status ni dari seorang ukhti. Dia student UiTM Kuala Pilah. Terdetik hati untuk share. Kata beliau ----->>>

 " Masuk awal tahun, hati jadi resah gelisah. 


Sebab? Makin singkat umurku, makin dekat ajalku, makin tipis waktu untuk keampunan Allah terhadapku, dan makin dekat hari penghitungan bagiku.

Allah Allah Allah..


 Secara jujurnya, aku jeles sangat-2 tadi tengok dekat rtm siaran langsung solat berjemaah fardhu Maghrib di Masjid Negara, Kuala Lumpur. Then bukak pulak radio Nasional Negeri.fm yang ado kek noghori den yolahh. Dengar seorang ustaz bercerita mengenai Maal Hijrah. Siap nyanyi lagu 'tafakur' lagi. One of my favourite :') Rasanya ustaz Kazim Elias kalau tak silap lahh. Kalau silap orang, maaf sangat nohh :3 Haa, pelikkan aku ni, mesti tourist kata taste aku ni taste orang dulu kala and skema. So what babe? Ahaks ! Just keep silent and read :) Mekasih awoks.

Ustaz dalam radio tu bertazkirah tentang perbezaan siang dan malam yang diciptakan Allah SWT. Salah satunya yang menarik perhatian aku ialah waktu siang waktu umat manusia berpusu-2 mencari rezeki Allah, ilmu Allah serta Kalam Allah :) Tapi pada waktu malam, feelnyaa lain. Diletak feel 'touching' di situ. SubhanaAllah. 

Kata ustaz ".......

"Bayangkan seorang anak yang hendak masuk tidur...Tiba-2 sedang melelapkan mata..sayup- sayup dia termenung teringatkan ibunya".. MasyaAllah, sejujurnya aku terpana seketika.

Waktu malam-2 dalam kegelapan, tiba-2 seorang anak terjaga dari tidur. Isteri nya terkejut dan berkata "Kenapa abang?"...Suaminya menjawab. "Abang banyak dosa, mah. Abang banyak dosa. Khilaf!".."Mari kita buat solat Taubat, abang"... Isterinya memujuk... 

Pada waktu malam, apabila kita terjaga dari tidur.. Kita ambil wudhuk, terasa kerdilnya diri ini..Kita sujud pada Allah.. Hanya Allah yang melihat kita, tiada seorang manusia pun yang mengetahui, Hanya Dia yang melihat airmata hambaNya bercucuran atas sejadah.. SubhanaAllah, Ya Allah..





Alhamdulillah. Aku salah seorang hambaNya yang juga sudah baca Doa akhir tahun Hijrah dan juga Awal Tahun Hijrah.

Ustaz juga mengajak samasama dengar sebuah lagu dari Azhan Atan, "tafakur"...
Itu lagu yang selalu aku pasang.
Terharu.

Di keheningan Malam
Tafakur di Kesyahduan
Merindui janjiMu
Bantuan di perjuangan

Ku titiskan airmata
Taubat segala dosa
Moga terangkat penghijab kalbu
Antara Kau dan aku

Ya Allah ya Tuhanku
Ku sujud pada kudratku
Ku serahkan jiwa ragaku
Pada takdir iradatku

Pimpinlah daku dalam redhaMu
Kasihi daku dalam rahmatMu
Hanya padaMu aku mengadu
Ya Allah ya Tuhanku


Ya Allah.

"Usaha sudah. Doa pun sudah." ..Hati mula berbicara.. Ya Robbi 

"Apa ek silap yang aku da buat ye..?"...Ada aje yang tak kena. Syaitan bagai mula menyimbah api kemarahan, kecurigaan atas segala ujian yang diberi pada sang hamba.. "Hai cik atikah, ungkit lagi. Ungkit lagi apa yang kau da buat kebaikan selama ni!!". Hahaa. Encik syaitan ..suka naa engkau mengganggu ketenteraman hati ini..

"Shuhhh, main jauh-jauh. Nauzubillah"...

Nikmat itu ujian. Dugaan itu juga ujian. 
"Kenali erti syukur yang sebenar dulu wahai cik diri." ...

"Jangan riak bila buat sesuatu. Bahaya !"..Riak namanya tau. Tahu kann riak tu salah satu syirik kecil. Syirik yang tersembunyi.

"Muhasabah cepat atikah"

Ilmu. Ilmu. Ilmu. 
Aku selalu kejar ilmu. Selalu jeles tengok students lain DL. "Haa, sapa suruh hang malaih naa. Tengok movie lagi."

"Alahai aku tengok movies sekali2 jaa. Hang toksah banyak songeh".. Hati mula memberontak..Akal pula kata belajar belajar.... Seringkali hati dan akal berperang ! Ahhh .. Itulahh secara jujurnya yang terjadi. Especially AKU.

Hafiz datang..."tikah, ...study kerana Allah, bukan kerana exam"...Niat kerana Allah, tak kisah lah pointer berapa pun.. Ingat wajah mak tiap kali nak study. Ingat raut wajah abah yang penat mencari rezeki guna tulang empat kerat. Jiwa mula terperosok. Ego sering berlawanan...

"Tiap kali balek rumah, tiap kali itu jugak lahh melihat perubahan air muka mak dan abah yang berubah sikit demi sikit.. Kelihatan raut-2 tua meniti usia. Menjamah hari muka anak-2 yang bermacam ragam".. Ya Allah,, aku yang sulong ! Tanggungjawab atas AKU........

"Ahhh ! Jangan pernah anggap itu sebagai tanggungjawab tapi sebagai sebuah PENGORBANAN".. Didik lahh hati..

Allah sentiasa ada bersama hambaNya. Tapi hambaNya..? HambaNya terlalu sombong, riak serta ego dalam mencari Dia. Padahal Dia takpernah jemu memberi hambaNya rezeki nikmat yang limpah ruahh...

Apa aku da buat ni?? Rungut apa yang sedang aku persetankann. "Atikah...jalan kau masih jauh tapi hari kau bertemu Tuhan yang menciptakan kau harinya semakan dekat !!".... Apa yang kau buat lagi....

Just ignore what the people talk behind you ! Let them but not just let. But always pray for them. Always atikah.
Never leave the Kalamu Allah :: Al-Quran . 
Never. Start Kahfi.

Lets fight for Hijrah.
Lets fight for ilmu.
Allahu. Allahu.


------->> Just tatapan gurau senda. Contengan pengalaman mencari Tuhan. Learn a lot :: @Hlovatesays from Allah. Thankyou.




p/s: Alhamdulillah result. Alhamdulillah. Says praises to Allah :') Keep Smile.

Sekian dahulu entry kali ini.
Macam post kat atas tu harap paham-2 ye,
Salah silap mohon dimaafkan!

(:  Kbai, Te Amo :)
smileys

<3 Assalamualaikum <3

COPYRIGHT from Atikah Abdullah Facebookers

Tuesday, 29 October 2013

Ceah Hlovate Mathlufi Masa Silam

 ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

In the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful

Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad

Assalamualaikum Hi.

I've always been the kind of girl
That hid my face
So afraid to tell the world
What I've got to say
But I have this dream
Right inside of me
I'm gonna let it show
It's time to let you know
to let you know

This is real
This is me
I'm exactly where I'm supposed to be now
Gonna let the light shine on me
Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

Do you know what it's like
To feel so in the dark
To dream about a life
Where you're the shining star
Even though it seems
Like it's too far away
I have to believe in myself
It's the only way

This is real
This is me
I'm exactly where I'm supposed to be now
Gonna let the light shine on me
Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you
You're the missing piece I need
The song inside of me
I need to find you
I gotta find you

This is real
This is me
I'm exactly where I'm supposed to be now
Gonna let the light shine on me
Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

You're the missing piece I need
The song inside of me

This is me

You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing

Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

Mesej ??
Aku suka sangat lagu ni since aku tengok movie ni time form four. Berkurun sudahhh.. Haha
Honestly aku lagi suka tengok cerita Camp Rock yang first than the second's Camp Rock..
Jalan cerita agak smooth, menyentuh soal kehidupan remaja, persahabatan. And terselit percintaan. Ahh itu da semestinya almost in movie English. Ketepikan pasal itu. Just ignore it.

Yaa this is me ! Skema ? Ahaha..
Up to me laa babe. So what? Yang penting yang 'us' follow ni skema ALLAH sayangs :')

Pijak kepala ? 
Aku rasa tu da jadi satu lumrah pulak dalam akhir zaman ni. Masing2 nak 'menang' kann. Superb !

My old friend sent wechat to me, said "Wei, mana pergi mesra alam kau yang dulu?"
Siyess, lepas baca tu.. Aku tersenyum sinis. Dalam hati aku hanya mampu balas "Dulu tak sama dengan sekarang lahh wei!".. Haha. Macam-macam orang yang kita akan jumpa, lagi bila kita hidup merantau dinegeri orang. 
Haa, itu baru 'negeri' orang ye kawan2 belum lagi merantau ke 'negara' orang. "Yang penting kau setel kerja kau sudahh, atikah". Takpayah fikir sangat pasal orang. Tapi biasalah manusia, perasaan yang suka simpan dalam hati kata-2 orang..simpan...simpan... Akhirnya nanti meletup , tak pun hati mati. 
Nauzubillah.. Takmau !


------------------------------------------------------------------------------


Ceah, tikah rindu.. Ceah yang perkenal siapa itu Hlovate, ceah jugak kenalkan siapa itu Mathlufi, Anwar Hadi, Maria Elena, Encik Mimpi, Kyo Propaganda dan  macam-macam lagi blogger yang terkenal.

Ceah bagai kakak, adik dan sahabat yang sangat penyayang. Kata-2 dia bila bagi nasihat betul-2 buat aku sedar. Even dua sem aje kenal dia, samasama dengan dia. Rindu nanak makan tomyam kat kedai "awan nano" !
Melang yang kecik tapi damai. Hutan tapi ukhwah yang kuat. Jalan kaki pergi econsave samasama. Pegi pasar malam samasama. Ceah penah kata "jumpa ikki ke?" Err awkward pulak. Ceah suka mengusik aku. Ikki? Hahaha. Itu semua kisah kat Melang. And time nak pegi lab kat beting. Of course, orang yang paling aku eksaited nak jumpa is only ceah knew it. 




:: Encik Mimpi lagi ::

Ingat lagi kata zurin and aien. Diorang baik sangatsangat. Sangat care about me. Betapa untungnya nikmat diberi Allah. Diorang sangat risau macam mana aku nak masuk diploma nanti. Lagipun ceah da tak ada dengan aku. I admit. Aku memang sangat mudah terpengaruh dengan sapa2 je. Luaran aku memang da berubah seratus peratus tapi dalaman aku masih aku yang dulu. Skema. Allahu.

Tapi apapun aku tetap syukur, bila kat bumi Merbok. Aku masih ada teman dari Melang jugak. Orang yang aku kenal lama. Dyla and Hafiz. Dorang bagai kakak and abang aku. Satu kelas lagi dengan diorang. Diorang pandai :)


Kagum sangat sangat dengan diorang...Tapi the problem is aku suka sorang-2 since roomate aku Jue da pindah uitm shah alam. Dia further degree yang related dengan law jugak. Dulu selalu share pape sume dengan dia. 
Jue ibarat 'ceah' kedua. Huhu. Bolehh pulak. Ceah tak ada sapa boleh ganti :)

Sem depan course ceah da kena pindah uitm kat Johor. Happy bila ceah happy jugak, iye lahh dekat dengan rumah dia. Sekarang ceah kat uitm pinang. Dekat sikit dengan aku. Fyi, aku dengan ceah eksaited sangat bila tau yang seha da nak tunang :D Ceah nanak jadi pengapit seha. Hihii. Doakan seha bahagia dunia akhirat. Aminnn :')

Mira pulak? Alhamdulillah. Hari tu pegi ziarah mira kat ampang. Aku tengok dia bahagia sangat dengan someone special. Suka sangat tengok dorang happy. Mira bawak aku tengok theater english course mira. Mira amek TESL. Assignment senior course mira. Harap sangat mira happy, Aminnn :) May Allah bless uolls !

Roomates aku sekarang dekat Kolej Murni, aku tak dok da kat Kolej Mahsuri. Sebab semua komander duk Kolej Murni :') Aku duk dengan Aca, Anis and Lalan. Ketiga-2 roomates aku ni orang kuat dalam komander. Congrats korang ! :D

Pemandangan Kolej Murni sangat cantik.
Aku suka termenung kat meja study sambil tengok bukit kat luar jendela. Haha.
Aku kann suka 'berangan' ! "Berangan jadi puteri kayangan ke apa?" Hishh, tak ada maknanyalah.

Ni lagi bape hari lagi result da nak keluar  tau. Ya Allah ! Takutnya.. La Takhof atikah..
1 hb 11 2013 tarikh 'keramat' .Cehcehhh



Sekian dahulu entry kali ini.
Macam post kat atas tu harap paham-2 ye,
Salah silap mohon dimaafkan!

(:  Kbai, Te Amo :)
smileys

<3 Assalamualaikum <3

COPYRIGHT from Atikah Abdullah Facebookers