Ahlan Wasahlan

Thursday, 19 April 2012

masa silam jadikan PELAJARAN HIDUP

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM ...

<3 AssalamualaikuM <3

....apa yang aku nak kongsi hari ini ek? still pikir pikir lagi ..
sebenarnya tak taw nak post apa tapi sejak dari pagi tadi aku asek pikir pasal apa yang sudah aku peroleh sebagai pengalaman sepanjang bergelar mahasiswi di UiTM Kuala Pilah, Negeri Sembilan yang hanya ambil kos Pra Diploma Sains AJE .

selama 2 sem aku menuntut di sana even tempat tuu siyes jujur aku cakap first impression aku kat tempat tuu macam 'HUTAN' ..huhu
teruk betol pemikiran aku time tu aww ..patot nye aku datang situ dengan niat nak study .
then, aku cepat cepat istighfar ..nape lahh aku boleh rasa sampai macam tuh sekali ??
..Atikah ..Atikah ..

sebab apa aku cite balek time aku study kat sane ?
maybe sebab aku rindu tempat aku study ini and nak share experience yang aku dapat sepanjang study kat situ ..
mula mula aku rasa takot, sedih ,boring sebab tak kenal sesape pon.

tapi bila dah lama lama ,aku mula jadi pemerhati..pendengar serta menghadapi situasi yang tak pernah aku rasa sebelom ini ..

iyelahh,, macam macam ragam manusia yang aku jumpa kat situ .
ada bagi aku yang macam agak 'gila' kuasa lahh ..
ini cuma pendapat aku ..
ada yang macam suka attack orang lahh, ada yang tak suka tengok orang senang sikit lahh
ehmm, macam macam ..tapi tu sume dulu OKEH !~~
aku ingat bila sume dalam umah tu dak sains sekepala tapi tak pons ..

..tapi rupa nya banyak hikmah yang diperoleh..lama2 kan kitorang sume jadi okeh, saling rindu satu sama lain even dulu tak rapat n masam muka ..HUHU
rasa macam kelakar pons ada tapi itulahh kehidupan ..kalau tak mesty akan rasa boring taww <3
kadang kadang kita rasa yang diri kita seorang aje yang betol tapi rupa nya kita silap ..
and orang sekeliling kita lahh yang banyak membantu walaupun dengan cara yang agak 'kasar' ..hoho :)

AND perkara yang aku asek pikir sejak dua menjak ini adalah result Pra Diploma Sains aku ini ..boleh kahh aku dapat sambung Diploma aku kat UiTM ini .??!
aku dah bazir 2 sem aww, 2 SEM tuu ..

ya ALLAH ...tiada perkara lain yang hamba MU ini mohon melainkan dapat melanjutkan pelajaran Diploma di UiTM .aku tak nak kecewakan mereka untuk kali yang kedua ..aku tak sanggup melihat nya ..Amin ..

aku teringin sambung bidang yang aku minat ..Diploma Sains Quantitatif ..
insyaAllah ...

perkara yang paling aku takot sangat sangat sekarang ini adalah subjek MATH 082 aku ..aku risau kalau tak -------- macam mane ? sebab masa aku jawab hari itu aku rasa susah sangat ..
sekarang aku rasa hanya perlu bertawakal pada yang Maha Esa ..Dia Maha Mendengar serta Mengetahui apa yang terbaik untuk tiap tiap hamba NYA .

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

aku rasa sampai disini dahulu entry aku kali ini
insyaAllah jika ada kelapangan aku akan post lagi ..
tapi sebelum itu ,,
aku ingin berkongsi petikan seperti biasa yang aku buat <3




Nukilan :

Masa lampau bukan untuk ditangisi. Masa lampau untuk diteladani hari ini. Supaya kita tidak melakukan kesilapan lagi, esok hari.


sama sama lahh kita renung agar dapat dimanfaat kan ,okeh PEACE

p/s : suka sangat dengar radio IKIM Fm sebelom tidor time tengah malam .da jadi rutin pulok

kbai ,daa ~ AssalamualaikuM


Copyright from Atikah La Tahzan Facebookers