Ahlan Wasahlan

Sunday, 13 May 2012

cari cari, jangan tak cari :P

ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ 
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...

<3 AssalamualaikuM <3

Selepas beberapa hari ,aku dapat keputusan penempatan aku
walaupon tempat yang aku dapat itu jauh tapi tetap rasa bersyukur sebabnya aku masih diberi peluang untuk menuntut ilmu~syukur ke hadratMU  (:
aku pun tumpang gembira untuk kawan kawan aku masa Pra Diploma yang dapat melanjutkan ke Diploma....tapi kepada kawan kawan aku yang dismiss itu, jangan sesekali berputus asa~insyaAllah masih ada peluang lagi dan kepada yang repeat paper math 082, do the best yaa !
kamuu bolehh ! sebab pointer korang semua okeh :D

selepas 2 semester bersama dekat Melang, akhirnya kita berpisah jugak ..
ahh, memang lahh banyak kenangan kat sana .macam macam ada ~lalala
NST 1 dan NST 7, will miss u aww <3
dapat pulak menang hamper, hukhuk :>
usher lahh, merah menyala pulakk tuh ..haiya~HEHE

majoriti kawan kawan Pra aku dapat sambung tempat yang jauh,
tapi tapelahh kan ,kita bolehh cari pengalaman di tempat orang :)
kalau sebelum ini aku tak pernah keluar dari negeri sembilan tempat aku membesar ini dan selepas ini aku akan merantau~seramm neyh, cheewahh ..
nak bagi tahu jugak ini, yang nombor ID UiTM aku pun dah lain ..tak sama macam masa Pra dulu..
aishh, apa lahh semua nak bagi tahu :P

dekat sini ,teringin sangat aku sebut antara kawan aku yang akan pergi jauh :(
..HUHU..

ceah - Diploma Kejuruteraan Elektrik
          UiTM Pulau Pinang
zurin - Diploma Massa dan Komunikasi
           UiTM Lendu,Melaka
anem - Diploma Ukur Bahan
            UiTM Seri Iskandar, Perak
anis - Diploma Sains
         UiTM Beting, Kuala Pilah, NS
aku, dila, hafiz - Diploma Sains Kuantitatif
UiTM Sungai Petani, Kedah
aien - Diploma Kimia Perindustrian
         UiTM Arau, Perlis
erin - Diploma Fisioterapi
         UiTM Puncak Alam, Shah Alam
wani - aku tak pasti
          UiTM Dungun, Terengganu
eka - aku tak pasti 
     
cyra - aku tak pasti
          UiTM Beting, Kuala Pilah, NS

cain - Diploma Kejuruteraan Awam
          UiTM Jengka, Pahang
mica - Diploma Kejuruteraan Mekanikal
           UiTM Pulau Pinang
sepet - Diploma Kejuruteraan Mekanikal
           UiTM Pulau Pinang
pineng a.k.a saiful - Diploma Kejuruteraan Mekanikal
                                UiTM Pulau Pinang
syafiq abe - aku tak pasti
                   UiTM Jengka, Pahang
didie - Diploma Kejuruteraan Kimia
           UiTM Pulau Pinang
mirul - Diploma Pengurusan Ladang
            UiTM Beting, Kuala Pilah, NS
wan - Diploma Sains
          UiTM Beting, Kuala Pilah, NS
mawi - Diploma Sains Geomatik
           UiTM Arau, Perlis

rasanya setakat ini sahaja yang aku tahu pasal kawan kawan aku,HEHE
aku doa kan dorang semua berjaya, Amin :DD
..insyaAllah..
aku pun takot jugak nak pergi Kedah, aku ada jugak tengok peta/maps UiTM itu kat google
dekat dengan laut dan dekat jugak dengan UiTM Pulau Pinang..
aku tengok jugak bandar yang paling dekat dengan UiTM itu ialah Sungai Petani, 15 minit sahaja aww ..HEHE
aku ini dah pikir lain pulak, tujuan nak belajar dekat sana bukan berjalan ke apa~aishh
..Atikah,, Atikah ..
abah aku suruh cari Homestay yang dekat dekat dengan kawasan UiTM itu tapi aku tengok yang paling adalah dalam kawasan Sungai Petani, tape lahh .dekat jugak kann :)

bila aku tengok segala surat tawaran yang disertakan dan syarat syaratnya macam masa aku mula mula nak masuk Pra lahh pulokk, tak kesah lahh ..buat medical check up pun belum lagi ..macam macam lagi lahh~pusing pusing :B

pastu, ada lagi satu yang betol betol buat aku pening kepala ialah dekat bahagian Cetak Bil Bayaran tulis dekat situ ' Tiada Bil ' ~~ pelik jugak aku, majoriti kawan aku semua pun tulis tiada bil padahal ada seorang kawan aku ada sahaja bil nya.. Maybe pihak UiTM proses lambat kott..`

aku rasa majoriti dak part 1 Pra Diploma Sains dan Perdagangan lepas ,masing masing macam eksaited nak berpindah ..HUHU
~kalau dorang lepas, Alhamdulillah bagus lahh ..tak nak jadi macam aku pulokk yang kena sampai 2 sem ..HEHE tapi aku bukan repeat aww ~
ada seorang kawan aku dekat beting kate sains kuantitatif nanti blaja math aje lahh, kire kire aje ..takott lahh !!

sebenarnya ini adalah kos Sains Kuantitatif ini adalah kos yang aku mohon dekat UPU masa lepas SPM dulu tapi tak dapat disebabkan result yang memang tak layak lagilahh tak bagus kann ..tu aku study dari peringkat yang paling bawah sekali ,rezeki datang lambat ..
memang masa mula mula masuk Pra dulu, orang sekeliling di taman perumahan kata itu peringkat paling bawah tapi tape, kuatkan semangat ..kumpul sedikit sedikit ilmu <3

Mak dan Abah pun kata tape lahh study dari bawah dan bagi dorongan, kawan kawan pun ada bagi dorongan ..
terima kasih banyak banyak semua, terima kasih sangat ..
Alhamdulillah selepas setahun bergelumang dengan dunia Pra, aku dapat jugak kos yang aku nak ..
tapi aku tak tau aku bolehh bawak ke tak, sebab semua kata kos tu susah dan subjek yang 'taf' ~Fuhh
insyaAllah, usaha doa dan tawakal ..
ALLAH akan bantu hambaNYA ,Amin <3

aku jugak berharap misi aku yang tak pernah berjaya akan berjaya jugak..Amin...
....iaitu Menaikkan Berat Badan ..HAHA
belum ada rezeki, tapelahh makan lahh vitamin banyak banyak ..
..insyaAllah..

yang paling aku risau ialah pasal segala kos kehidupan ,pembiayaan aku dekat sana nanti
kenalahh pandai pandai berjimat kann..

aku pun dah tengok peta UiTM Kedah itu, bolehh tahan besar jugak ..
harap nya aku tak makin kurus lahh..HUA HUA HUA ~
terpikir jugak aku nanti mesti kena jugak blaja loghat Kedah kan, HEHE
aku ada seorang kawan semasa Pra dulu yang memang dah sambung blaja dekat sana, dia tinggal dekat Kuala Pilah ..
dia bagi taw jauh jugak lahh nak pergi sana dalam 6 hingga ke 8 jam ..tu pun kalau tak 'jammed', biasanya sesak dekat KL aje ..
abah aku kata nanti kena bertolak sehari lebih awal lahh~`
Ya ALLAH, kesian abah nak pandu ..memang aku ada lesen tapi tak ada keberanian nak bawak ..HUHU
kalau setakat highway Lekas bolehh lahh aku bawak ,,HIHIII :DD
`apa apa aje Atikah oii`

okehlahh rasanya sampai disini dahulu entry aku tapi seperti biasa kalau nak keluar aku akan share pape ilmu yang aku dapat ~PeepS ^^


nukilan:


Antara tanda kita cintakan seseorang itu,
adalah dengan kita tidak menariknya ke neraka Allah SWT.
--------------------------------
Jadi apa-apa sahaja perkara yang boleh mencampakkan kita dan dia ke neraka Allah SWT, itu bukan cinta sebenarnya.


Hanya perkara, yang dinamakan 'cinta', oleh dunia.
Bukan cinta yang sebenar-benarnya.


Tanam dalam minda dan jiwa elok-elok peringatan ini.

 kata kata ini penguat semangat untuk lebih berjaya :)
insyaAllah ..
istajibillahumma dua'ana Ya ALLAH 











aku share dan ambil sebahagian ilmu yang aku dapat dari page page di Facebook dan Google ..
rutin harian aku sepanjang cuti sem disebabkan menjadi penganggur yang berjaya dan tidak bertauliah ..hoho


p/s: Selamat Hari Ibu buat mak saya yang dikasihi ,Misnah Binti Mohammed Zuhdi
terima kasih atas segala kasih sayang mak dan tunjuk ajar, banyak sangat kesalahan yang tikah buat ..sayang mak sangat sangat aww <3
..doa kan tikah disana nanti..
^_^


okehlahh, sampai disini dahulu .
KBAI~Te Amo~
Smileys
<3 AssalamualaikuM <3


COPYRIGHT from Atikah La Tahzan Facebookers

9 comments:

  1. Sis , samalah haha pra dip kat melang . saya stay kat NST 3 . kebetulan pulokk . baru habehh sem 1 ni haaa . haha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke. Wah bagus lah. Next, what's plan? Further diploma tak? Akak dulu NST 7 :)
      By the way, goodluck dear n good job :D

      Delete
  2. Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

    ReplyDelete
  3. kak, nak pos borang MDAB tu salinan2 tu nak cop oleh JKKK/Penghulu/Ketua Kampung? And nak pos pakai surat A4 ke? setem berapa ringgit?

    ReplyDelete
  4. Sorry. Akak da lama tak tengok blog. Im sorry dear. Kalau borang takpayah cop. Seingat akak. Maaf, kalau surat surat penting tu contoh surat kebenaran, pengesahan slip gaji. Yang tu kene cop. And setem seingat akak rm10

    ReplyDelete
  5. pra diploma ni math dia susah tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak susah pun, senang je . Selamat mencuba :)

      Delete
  6. nak tanya ..diplooma kimia perindustrian belajar ade brapa subjek..pleaseee sngat2 nak tahu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf sesangat, saya memang tak pasti syllabus bagi kos tersebut. Rasanya bole search by google info. or bole search through laman web uitm yang provide kos tersebut. Mintak maaf lagi sekali

      Delete