Ahlan Wasahlan

Friday, 11 May 2012

Sains Kuantitatif ? Kedah?!

ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ 
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ


<3 AssalamualaikuM <3

Okeh, hari ini aku nak update jugak sesuatu dekat blog TARAPPAPA aku ini, kalau dalam bahasa kurang enaknya blog yang tak penting untuk diterokai, Okeh !
wat lek, wat PEACE aje ^^

ehh !~ sejak bila pulakk hati aku jadi keras macam batu neyh ??
Hati Kering pulakk yerr.. Ohh TIDAK ~lalala
even baru semalam update , aku nak update jugak hari inii
ini tempat aku nak cerita apa yang aku hadapi hari hari aku~insyaAllah ..
aku aibkan orang eh? okeh fine, terima kasih beritahu dan sedarkan diri yang fana ini (:
HUHU

apa yang kongsikan hari ini adalah keputusan penempatan Kampus sudah keluar 
Yahoo ~ Alhamdulillah suka suka
Hey Atikah, tak payah nak suka sangat lahh kan ~
apa aku melalut ini ..sebenarnya ini lagi satu berita gembira dan berita sedih yang aku dapat hari inii..

Berita GEMBIRA - aku dapat kos CS113-Diploma Sains Kuantitatif .kos yang aku minat sangat tapi semua orang kata kos tu susah .insyaAllah ..bolehh buat
Berita SEDIH - Dapat tawaran dekat Kampus UiTM Sungai Petani, Kedah 

fuhh~ke utara lahh jawab nya aku dan susah nak balek .aku ingat dapat dekat Melaka tapi rezeki tak berpihak untuk kesana .tape tape.
pastu, aku bukak facebook .kawan aku kata bolehh tukar dan cubalah call UiTM Shah Alam ..mula mula aku call bahagian pengambilan pelajar tapi tak angkat and aku call yang number lain pulakk ..akhirnya angkat jugak tapi pihak UiTM kata tak boleh buat penukaran kampus .selepas 2 sem dan result bagus barulahh bolehh .ishh, bolehh ke aku dapat result gempak dengan kos yang aku ambil ini pun boleh tahan gempak ..hmmm -,-

masa aku mula mula check Penerapan tu, terkejut lahh bukan main jauh ke utara pergi nya.
Okeh fine plus baiklahh, saya sedia akur akan tawaran yang diberi :(


--------------------------------------------------------------------------------------

demam dah elok tapi selsema pulakk belum baik lagi ..
aku terima hari ini aku jadi topik perbualan Hangat ~ toceh toceh :)
malas nak fikir panjang panjang, keringkan hati lagi kepala wenk wenk yang berserabut :B
tak mo tak mo stress Atikah La Tahzan,,
cukup cukuplahh kalau nak menangis, bazir air mata kann

aku tak kan lupa segala kenangan di Melang, rindu sangat~
Alhamdulillah ,at least dapat belajar kehidupan baru .
Selepas ini ,aku belajar sesuatu lagi di Kedah .insyaAllah :D
...sebab aku memang bukan manusia yang baik serta sempurna...

kali ini penulisan yang tak bertauliah lagi tak diiktiraf ini sampai disini dahulu..
tapi macam biasa sebelum aku keluar dari blog ini, aku ingin titipkan pesanan ringkas


nukilan:



kata kata kali pertama adalah yang paling terkesan dihati.tapi jika kita dah biasa ungkapkan sayang. rindu .cinta kepada ramai orang sebelum masanya, bimbang value sayang dan cinta itu sedikit hilang tidak lagi bermakna .hanya telafaz dibibir  tapi tidak di hati .
kita selalu bermain kata,berjanji setia tapi sayang diluah pada yang belum kita empunya .
bila terlalu banyak yang diluah,akhirnya kata kata pun hilang kemanisannya untuk diluahkan untuk kali yang keseterusnya .jadi, luah pada yang berhak .bukan pada yang hak .simpan kata manismu untuk si dia yang kamu cinta.



okeh baiklah, jangan biarkan diri anda anda kesunyian ^_~

sekian
KBAI~Te Amo
<3 AssalamualaikuM <3

COPYRIGHT from Atikah La Tahzan Facebookers

8 comments:

  1. kak kos ni dikenali sebagai kos sains matematik gak ka???

    ReplyDelete
  2. Sorry sangat lambat reply, da lama akak tak jengah blog ni. Yup dik, dikenali as sains matematik jugak :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum akak kalau ambil kos ni boleh ke jadi lecturer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam
      Sorry sangat lambat reply. Da lama sangat tak tengok blog ni , usha2 je ada komen.
      In shaa Allah boleh, nanti bila sambung degree. Awak sambung math pure yang ade dekat uitm kampus seremban 3. Yang tu lebih kepada pendidikan.

      Tapi untuk peluang kerja yang lebih cerah melalui pengalaman lecturer saya.
      Better awak sambung statistik untuk degree :)

      Maaf lewat reply.

      Delete
  4. So mcm mana.. jd tukar kampus nye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nope. Still go on kat UiTM Kedah. Now da nak masuk part 6.
      Ada certain yang dapat tukar guna orang dalam.
      Depends rezeki :)

      Delete
  5. Salam sis. Sis kena at least brp A baru bleh masuk? Saingan banyak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam, mintak maaf sangat-sangat dik, akak memang da lama sangat tak on blog. Kos ni memang ramai perempuan. kos ni kos matematik, so prefer on subjek matematik and add math. Sebab akak bermula dari pra diploma. So they looked on my cgpa . Secara jujurnya, memang banyak saingnya. Takpe, in shaa Allah if adik further on degree level, ia akan jadi lebih khusus. Moga berjaya ya!

      Delete