Ahlan Wasahlan

Monday, 23 July 2012

Tarappapa Blog imantikah :)

ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

...BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM…

<3 AssalamualaikuM <3

Seperti biasa Salam adalah pembuka bicara kata aluan bagi setiap permulaan kata .Aku yang tak berapa pandai untuk memadah pujangga seperti orang lain hanya se’simple’ ini sahaja yang mampu aku luahkan ,almaklumlah aku pun sudah lama tak menaip serta menconteng pada ruangan Tarappapa Blog kepunyaaan milik Kesayangan aku ini ..Hehehe :D

Biasalah kan, semenjak bergelar student part one ini macam macam pulak event aku join and kelab yang aku sertai .Hohoo .. oPs ! jangan salah sangka okehh ..aku bukan seorang pelajar yang tamak yup :P Hal ini kerana disebabkan kekangan ‘homesick’ yang melanda diri ..so, cara yang terbaik adalah aku men’join’ kan diri aku yang serba kekurangan ini dengan aktiviti yang agak berfaedah yang telah disediakan oleh pihak UiTM ..Huhu

Alhamdulillah ya Robb, seperti yang sudah diketahui umum bulan ini sudah pun memasuki bulan yang sangat Mulia dari seribu bulan iaitu bulan Ramadhan Al-Mubarak .. sudah semestinya majoriti umat Islam dimuka Bumi ALLAH ini akan bertungkus-lumus untuk mendapat ganjaran dari yang Maha Esa dan yang paling terpenting mendapat keREDHAan dari Illahi .Aku juga salah seorang hamba ALLAH yang sentiasa cuba memperbaiki diri kerna aku pun hanya manusia biasa ..walaupun tahun ini adalah tahun pertama aku berpuasa di negeri lain serta terpaksa berjauhan dari Family yang tersayang kerna menuntut ilmu serta bergelar Musafir Muslimah yang Sejati, jadi aku pun redha akan segala ketentuan dari Nya ..Huhuu~cehcehceh ayat aku nak ‘sastera’ ajee .. :P layannn pleasee .. By the way, at least aku bersyukur teramatlah sangat sebab aku dapat jugak buat solat Terawih dengan mak tersayang pada malam pertama nak berpuasa and dapat jugak aku menyambut awal Ramadhan dengan keluarga aku ..Hiihiii .. tapi aku sedih jugak sebab tak dapat nak dengar and tengok pengumuman Puasa tahun ini  :(

Aku rasa happy sangat sangat sebab dapat jugak aww menconteng arang pada muka Blog yang tidak seberapa milik kepunyaan Atikah La Tahzan ^_^ Ke’rinduss’ an aku akhirnya terubat jugak ..Hohoo ..Aku rasa macam macam perasaan pulak sebab baru masuk beberapa hari berpuasa ,budak bilik aku sudah bukak lagu raya ..Haha, aku pun dengan excited join sekali mendengar dengan kekusyukkan lagi lahh ketekunan sambill jari-jemari aku menari-nari diatas papan kekunci lappy ini ..Yuhuu ~~ peepS ! Agak syokk aku bulan yang suci lagi murni ini ..

VavavoOooM … Haishh~ sorryyy aku tetiba loading dan dilanda kehilangan idea spontan yang berlalu bersama angin2 sepoii2 bahasa ..Ahahaha, budak bilik aku pasang lagu raya lahh pulokk ...Alorhh bila dengar lagu raya ini, rasa tak sabar sangat nak balek kampong ..Nak RAYA lahh, please behave yourself Atikah La Tahzan ..Back the main naa…

Alammmakk rasanya lahh kan kannn, setakat disini dahulu entry aku kali ini ..insyaAllah kalau ada mood ,aku akan menari-nari kembali pada papan kekunci kecintaan aku ~lalalalla~ Hehehe :D


Tapi sebelum aku keluar dari sesawang habuk habuk milik imantikah a.k.a Atikah La Tahzan a.k.a Tikot .. banyak pulakk nama aku :P seperti biasa aku akan post something insyaAllah berguna :DD


Walaupun berjauhan dari mak dan abah ,tikah akan selalu ingat semua pesan yang diberi, salam sayang untuk mak dan abah selalu ..tikah tahu mak abah selalu baca blog tikah :)





Jauh tak semestinya kita akan berubah hati ,Huhu .

Entry kali ini pendek ajee, terasa kekurangan idea malam neyh ~nanana~

KBAI, Te Amo :)
Smileys


<3 AssalamualaikuM <3


COPYRIGHT from Atikah La Tahzan Facebookers

No comments:

Post a Comment