Ahlan Wasahlan

Sunday, 20 January 2013

I M A N. A T I K A H.

ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
In the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful

Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad

...BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM...

<3 AssalamualaikuM <3

❖ Apabila iman meninggi, berbuat dosa kecil pun sudah membuatkan diri menangis  ❖

Intai padi antara masak...
                         Esok jangan layu-layuan ..
Intai kami antara nampak ...
Esok jangan rindu-rinduann ... 
(^_^)

Pembuka bicara aku untuk entry kali nie. Sudah agak lama nya aku tak jengah blog Tarappapa kesayangan aku nie.
Maaf sangat sangat, tak ada point sangat nak story sebab banyak sangat assignment dan jugak aktiviti especially about commander. Sorry again, kalau ada yang tak suka.



Alhamdulillah. Tak sangka kann, sudah masuk tahun 2013 pun. 
LEMBARAN BARU | BUKU BARU
Hmm, hari hari yang ditempuhi semakin mematangkan diri dari dalam even tak berapa nak matured sangat lahh kan :) Hehe. Aku cakap macam tu sebab even informally umur aku 20-an this year. Masih banyak sangat yang belum aku -------. Almaklumlah :')


Beberapa yang lepas, aku terjumpa satu blog nie about Islam. Dia seorang Muslimah yang juga bakal Doktor, in shaa ALLAH :') Yang sebenarnya aku sangat tertarik dengan cara penulisan beliau even aku tak kenal pon beliau. Ya ALLAH, sungguh aku curious dengan cara penyampaian nya dalam laman blognya. Teringin nak baca entry terbarunya tapi maybe dia busy. 
Aku as student biasa biasa nie pon tak tersempat nak post entry baru :P Ops !


Sekarang nie aku dah pon masuk semester yang kedua. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk ilmu olehNYA. Iye, memang aku akui yang jenis agak 'rajin' sangat sangat untuk ulangkaji. Tapi itu tak bermakna aku sudah hilang minat untuk teruskan pengajian aku. Kadang kadang aku rasa macam aku more concentrate with activity at my campus... I knew it and i'm conscious that.
Semangat yang classmate aku show it to me make me felt, things will not change if it is not we make changes. Betul ke? awak awak setuju dengan saya tak? Hmm, bak kata peribahasa Melayu "Tepuk dada tanya selera" :') 

"HENDAK SERIBU DAYA, TAK HENDAK SERIBU DALIH" lah jawabnya .
.Think smart totally.


.semakin kita dewasa .semakin banyak onak yang diberi olehNYA .tarbiah diri itu PENTING.
jaga HATI. jaga IMAN. jaga TUTUR KATA mu.


kita sebagai manusia biasa. terkadang ia aku juga akui dan sering mempersoal dikala hati diracuni dek dugaan yang datang tanpa diduga. WHY WHY and WHY. Sungguh sangat tidak bersyukurnya aku dikala itu ,dugaan yang diberi olehNYA tanda DIA sangat menyayangi hambaNYA dan mesti mempersoalkan tanpa berfikir secara rasional ke arah positif kenapa dugaan itu diberi pada kita. 
kerna KITA adalah yang TERPILIH olehNYA :') MasyaaALLAH, hebat.
Jika kita rasa yang kita sebagai hambaNYA yang ESA lagi KUASA telah menerima dugaan yang sangat 'BESAR' *Ahaha, aku mahu gelak sekejap! * Jawapannya adalah ------>>anda anda termasuk aku sekali ialah SALAH.
kerna masih ada insan bernama manusia yang lebih DASYHAT lagi dugaan yang terpaksa serta penuh RELA dia hadapi. 
PALESTIN ! ALLAHUAKBAR ! JIHAD mereka. CINTA mereka kepada yang SATU.

  • Aku terkedu sebentar bila teringat balik, fenomena KAHWIN MUDA yang jadi isu hangat para students. Masing masing semangat, OKEH fine aku turut eksaited dengan isu itu pada mulanya tapi bila fikirkann balik. 'Sudahhh lahh ! Belum masanya. Hidup aku sekarang biarlah hanya untukNYA dan buat sesuatu yang aku minat hanya untukNYA'

.Ya ALLAH. 
.jangan KAU coba aku melebihi batas mampu dan sanggupku.
.bila memang KAU coba, aku pon percaya KAU sayang padaku.
                                                         -Wali Band | Ya ALLAH-




ALLAH memberikan apa yang TERBAIK untuk HAMBANYA

| KADANG KADANG ALLAH TIDAK MEMBERIKAN APA YANG KITA MAHU. BUKAN KERANA KITA TIDAK BERHAK UNTUK PERKARA TERSEBUT. TETAPI KERANA ALLAH TAHU KITA BERHAK LEBIH BAIK DARI ITU |

  • Maaf. jika entry ini membuatmu benci akan diri ini. 
  • Saya tak minta diri ini untuk dibenci mahupun dipuja.
  • Hanya berkongsi sedikit ilmu didada untuk tatapan.



STOP EXPECTING
STOP ACCEPTING




-------------------------------------------------------------------------------

jalinan ukhwah KOMANDER
#tautan ukhwah#

C H A R L I E <3




kami KOMANDER UITM KEDAH mengamalkan hubungan kekeluargaan
(^_^)

Sekian Dahulu Entry kali ini ;
Salah Silap Mohon Dimaafkan !

Kbai, Te Amo :)
Smileyss

#no more name of La Tahzan Facebookers 

<3 Assalamualaikum <3

COPYRIGHT from Atikah Abdullah Facebookers

No comments:

Post a Comment