Ahlan Wasahlan

Sunday, 14 April 2013

Syukuri akan NIKMAT Illahi

ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
In the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful

Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad

...BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM...

<3 AssalamualaikuM <3

ALLAH tests us with suffering and sorrow  ❖

  ALLAH tests us not punish us but to help us to meet Tomorrow  ❖

Almost one month, yaa almost aku tinggalkan Tarappapa blog ini bersawang .Jelas,
yaa aku akui aku rindu untuk menari-nari kembali pada papan kekunci .
Thanks to mica because remember about my blog, nampak sangat aku pun tak perasan yang blog ni semakin berhabuk .fuhhh ! 

End of Part Two already, ALHAMDULILLAH (Y)
Tahniah untuk diri ini sebab boleh tempuhi sedikit dugaan yang diberi olehNYA.
MAAF, diri ini bukan riak tapi sebagai hanya secebisan kata untuk hamba ALLAH yang sangat kerdil ini.
AKU ! Yang luaran nya nampak terlalu gembira tanpa masalah ,gagah kuatkan diri agar tidak lagi menangis hanya untuk sesuatu yang sia-sia .Masya ALLAH .

Heyyy come on lahh ladies !
Jangan jadi lemah sangat, sikit-sikit nak menangis untuk sesuatu yang sia-sia.
Airmata KAMU semua terlalu berharga sayang-sayang sekalian.
ALLAH always with us,

ALLAH always with you .. cari lah DIA tiap detik, waktu dan ketika. 

"Jangan time ada problem sahaja, hang baru sibuk dok cari merayu pada yang SATU tu" Grr ! #Emo pulokk :P


DIA Maha Mendengar sayang, kuatkan hati kamu. Jangan terlalu nak fikir dan nak jaga hati mereka-mereka yang tak menghargai KAMU :)

Heyy gadis-gadis sekalian !
Kita tahu awak semua before tidur pasti akan menitiskan airmata KAMU, bagi kita itu sesuatu yang bagus.
(Y)
Tapi kan kann, bagi pendapat kita, kann lagi bagus awak menangis sebab kerana TAFAKUR pada yang Maha ESA
^______^

Muhasabah sayang, Muhasabah diri bersama-sama <3





------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sahabat?

Syukur beribu-ribu syukur, sangat tak terkata.
SYUKRAN yaa Robbi :)

Mereka sangat baik, terlalu baik >,<
ALHAMDULILLAH sangat di anugerahkan , dihadirkan mereka dalam hidup ini .

Nikmat ALLAH yang mana yang hendak aku persiakann.
SubhanaALLAH, terasa bagaikan tiada tangis kerana syukur hambaMU yang lemah ini dalam mengucap kata "terima kasih" 

(: Hanya SUJUD dan TAFAKUR, in shaa ALLAH :)
Maafkan diri ini jika awak-awak semua rasa macam terlalu berlebihan, MAAF yaa. jika ada kurang yang senang.
TEGURlah akan diri ini. Masih terlalu banyak KHILAF .

Dosa-dosa yang tak terhitung bagai buih di lautan juga bagai debu-debu dipadang pasir Ciptaan Illahi.

Aku ingat lagi, aku terlalu sibuk dengan event-event yang tak penting mana sebenarnya. 
Aku alpa dan leka akan PELAJARAN dan tuntut ilmu itulahh tujuan utama aku datang ke UiTM tapi Alhamdulillah ALLAH itu Maha Besar, kebesaranNYA mengingatkan diri serba kekurangan dihadirkan insan-insan bergelar SAHABAT :) 
ALLAH menguji aku dengan carrymark yang rendah dan akan sakit sering mendatang diwaktu lambakan test dan kuiz .SubhanaALLAH ! 
Waktu itu hanya usaha, tawakal dan REDA akan segala yang berlaku. 

KASIH dan NIKMAT mana yang hendak aku rungutkan ! Mengucap diri ini dikala itu.
Atikah ...Atikah ... Atikah, 
"Kau terlalu leka ,sibuk dengan sesuatu yang tak mendatangkan faedah! "

Farhana ..Terima kasih sangat. 
"Kala tikah menyendiri .awak datang memberi kata semangat, mengajar diri ini dengan kata-kata yang penuh kelembutan. Tikah pergi library sendiri, farhana pun datang teman mengajar dengan penuh keikhlasan. Ilmu yang diberi terus masuk kedada. Semua dengan kekuasaanMU ya ALLAH" :)

Tanpa mengalah, aku teruskan perjuangan hingga titik akhir.
Kadang terasa segan pada mereka yang sangat pandai, pick up dengan setiap apa yang diajar.
"Haishh, jangan merungut !" Jauhkanlahh .

Hafiz dan Wan 
Thanks korang. 
Korang memang the boom lah (Y)
"Korang suka melawak dengan aku, sibuk jaa orang datang library pun nak join jugak. HAHA"
~lalala~
Thanks hafiz ajar aku calculus. Ohsemm .Credit to wan also .

Aimi , Noliey and Azimah
"Sorry sayang-sayang, tikod jarang datang bilik awak-awak. Tikod cuma nak masa untuk bersendiri. Awak semua memang ohsemm sangat. Baik ! Suka tolong, ajar apa yang tikod tak faham" :)
-Gracias sayang-

Jue Zairus (Juju)
"Juju ! tikah rindu jue lahh. Rindu sangat tau. Banyak yang kita sharing-sharing aww <3 Rindu nak gadoh dengan jue tau. Tikah tak kuat sebenarnya. Nak nangis time jue nak balek tapi tikah tahan sayang" :)
Nanti bila-bila mai lahh Merbok tau bawak buah tangan :P
Thankyou for everything dear, nasihat jue pada seorang kakak (Y) 
Da further degree, jangan lupa tikah tau !

Seha, Ceah, Mira
"Tikah mintak sangat sayang sebab da lama tak contact awak awak. Rindu sangat dengan 3 serangkai+1 saya.
Ya ALLAH, bila dapat jumpa awak ni. Rindu sangat tau. Tak tipu !
Tikah sayang sangat awak bertiga . Banyak story nak share :'(

WARGA MELANG #2011/12 
Kita rindu awak semua, mana menghilang. Masing-masing da buat hal sendiri. Maaf sangat sebab da lama tak contact. Bukan tak ingat tapi tetap dalam ingatan :')
#ShuffiqaAdilla #AnisBachik #ZurinFarhana #Asmahanim #AienNeyra #EkaTulip #MirzaMica #Apek #SyafiqTellow #Hafiz #Zubair #Ca'in #Wani #Syahirah dll.
Maaf jika ada tidak ditaip .Hihii



Kehilangan korang semua memberi kesan seribu makna yang sangat mendalam SAHABAT !
MEMORY

Lepas ni akan membuka lembaran baru. in shaa ALLAH
.buku baru. cerita baru. duagaan baru.
jalani dengan SENYUMAN

* Opening of Part 3 *
Bak kata Madam Calculus aku, Madam Wan Siti Esah.

In our life everyday, should have a critical thinking. Thinking our future.

Ohsemm right (Y)



Orang kata 'I Love U'. Kita jawab 'Ahabbaka llazi ahbabtaniy lah'. Maksudnya "Semoga ALLAH mencintaimu dan DIA lah yg membuat engkau mencintaiku" :) 

Ops ayat di atas sudah lari tajuk .Iklan sebentar. Sedikit ilmu di kongsi
-________-


Friens till Jannah


Sekian dahulu Entry kali ini;
Salah silap mohon dimaafkan ! :)

Kbai, Te Amo (^_^)
Smileyss

<3 Assalamualaikum <3

COPYRIGHT from Atikah Abdullah Facebookers

No comments:

Post a Comment