Ahlan Wasahlan

Saturday, 28 September 2013

Final around ME! ILMU bukan pada pointer

ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

In the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful

Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad


Petang Zulkaedah yang sangat indah. 
Laskar Pelangi memancarkan tarinya.
Hujan pun teduh meninggalkan embun pada dedaunan.
Hanya sujud pada Yang Maha Esa, abdi diri sebagai tanda cinta hanya untukNYA.

Tersedar dari lamunan, 
Eh! rupanya aku terlalu leka merenung hingga ke luar jendela. SubhanaALLAH.

Tangan bagai menari kembali di atas papan kekunci yang karatnya hampir kelihatan. Fuhhh
Penuh metafora pulak kata-2 aku ni. Almaklum lah dah lama tak belajar bahasa Melayu. Ibunda kita :)
Tolong jangan asimilasi kan segala yang cuba diungkapkan =='

Sedar tak sedar, almost five month that I left out my lovely blog. Terbiar macam tu je.
Aku pun da start final exam on part_3 DSM
Aku memang diakui sem ni aku agak jarang online.

A life in reality is better than a fantasy

Tapi realiti itu sangat menyakitkan kerna kita as khalifah 'terpaksa' menempuhi segala liku dengan senyuman. Nahh !`
Kelihatan bagai pasrah kan? Mengucap ....Tarik nafas dalam-2 sambil mengunyah kerepek disebelah kanan.
Dengar lagu tegar- penyanyi cilik indonesia. 

Nonsense
Main topic please --

Teringat kembali status rakan,
katanya mengenai teguran + karma
Bila someone tegur someone, orang kata perkara tu kan terbalik pada dirinya kembali. 
itu bukan karma sayang sekalian tapi takdir. Takdir ALLAH namanya. 
Percayalah! Dalam Al-Quran sendiri telah menyatakan. 
Maafkan diri ini kerna tidak menyatakan dalilnya sekali. Para ulama juga ada menyebut jika dalam ceramah. Search la juga dalam youtube, yang terdapat banyak ceramah ustaz-2


------------------------------------------------------Close that story---------------------------------------------------------



sangat suka kata-2 bahagian atas ni. Nak tau kenapa? ...

                                            "Ilmu bukan pada pointer." 
                                             Itu yang hafiz dan Farhana pernah bagitau, pesan pada diri yang selalu khilaf ni.
                            Jangan terlalu bangga apa yang dimiliki sekarang, 
                                              RIAK salah satu syirik yang tersembunyi yang boleh binasa diri.
                                                                           :: MUHASABAH ::
Aku yakin sangat Farhana dan Hafiz mestilah boleh dekan sem ni, inshaaALLAH :) Amin...
                           

Belajar niatkanlah pada hati kerana ALLAH SWT.

Tajdid Niat

STUDY KERANA ALLAH,
BUKAN KERANA EXAM.

LILLAHITAALA :)

Bittaufiq Wannajah.





 :: kerna tahu diri ini tidaklah sehebat mereka yang dean's list but at least keep up and keep trying ::

:: never take it as BURDEN :: Fuhh !
bukan mengeluh, err maybe ... as trademark SUKA SUKI

Akhir Kata ------------------------>>>>
                                                          |
                                                          |
                                                          |
                                                          |




-------------------------------------------------------------S E L I N G A N-----------------------------------------------------------










Sekian dahulu Entry kali ini;
Salah silap mohon dimaafkan ! :)

Kbai, Te Amo (^_^)
Smileyss

<3 Assalamualaikum <3

COPYRIGHT from Atikah Abdullah Facebookers

No comments:

Post a Comment