Ahlan Wasahlan

Tuesday, 29 October 2013

Ceah Hlovate Mathlufi Masa Silam

 ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

In the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful

Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad

Assalamualaikum Hi.

I've always been the kind of girl
That hid my face
So afraid to tell the world
What I've got to say
But I have this dream
Right inside of me
I'm gonna let it show
It's time to let you know
to let you know

This is real
This is me
I'm exactly where I'm supposed to be now
Gonna let the light shine on me
Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

Do you know what it's like
To feel so in the dark
To dream about a life
Where you're the shining star
Even though it seems
Like it's too far away
I have to believe in myself
It's the only way

This is real
This is me
I'm exactly where I'm supposed to be now
Gonna let the light shine on me
Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
I need to find you
I gotta find you
You're the missing piece I need
The song inside of me
I need to find you
I gotta find you

This is real
This is me
I'm exactly where I'm supposed to be now
Gonna let the light shine on me
Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

You're the missing piece I need
The song inside of me

This is me

You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing

Now I've found who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I wanna be
This is me

Mesej ??
Aku suka sangat lagu ni since aku tengok movie ni time form four. Berkurun sudahhh.. Haha
Honestly aku lagi suka tengok cerita Camp Rock yang first than the second's Camp Rock..
Jalan cerita agak smooth, menyentuh soal kehidupan remaja, persahabatan. And terselit percintaan. Ahh itu da semestinya almost in movie English. Ketepikan pasal itu. Just ignore it.

Yaa this is me ! Skema ? Ahaha..
Up to me laa babe. So what? Yang penting yang 'us' follow ni skema ALLAH sayangs :')

Pijak kepala ? 
Aku rasa tu da jadi satu lumrah pulak dalam akhir zaman ni. Masing2 nak 'menang' kann. Superb !

My old friend sent wechat to me, said "Wei, mana pergi mesra alam kau yang dulu?"
Siyess, lepas baca tu.. Aku tersenyum sinis. Dalam hati aku hanya mampu balas "Dulu tak sama dengan sekarang lahh wei!".. Haha. Macam-macam orang yang kita akan jumpa, lagi bila kita hidup merantau dinegeri orang. 
Haa, itu baru 'negeri' orang ye kawan2 belum lagi merantau ke 'negara' orang. "Yang penting kau setel kerja kau sudahh, atikah". Takpayah fikir sangat pasal orang. Tapi biasalah manusia, perasaan yang suka simpan dalam hati kata-2 orang..simpan...simpan... Akhirnya nanti meletup , tak pun hati mati. 
Nauzubillah.. Takmau !


------------------------------------------------------------------------------


Ceah, tikah rindu.. Ceah yang perkenal siapa itu Hlovate, ceah jugak kenalkan siapa itu Mathlufi, Anwar Hadi, Maria Elena, Encik Mimpi, Kyo Propaganda dan  macam-macam lagi blogger yang terkenal.

Ceah bagai kakak, adik dan sahabat yang sangat penyayang. Kata-2 dia bila bagi nasihat betul-2 buat aku sedar. Even dua sem aje kenal dia, samasama dengan dia. Rindu nanak makan tomyam kat kedai "awan nano" !
Melang yang kecik tapi damai. Hutan tapi ukhwah yang kuat. Jalan kaki pergi econsave samasama. Pegi pasar malam samasama. Ceah penah kata "jumpa ikki ke?" Err awkward pulak. Ceah suka mengusik aku. Ikki? Hahaha. Itu semua kisah kat Melang. And time nak pegi lab kat beting. Of course, orang yang paling aku eksaited nak jumpa is only ceah knew it. 




:: Encik Mimpi lagi ::

Ingat lagi kata zurin and aien. Diorang baik sangatsangat. Sangat care about me. Betapa untungnya nikmat diberi Allah. Diorang sangat risau macam mana aku nak masuk diploma nanti. Lagipun ceah da tak ada dengan aku. I admit. Aku memang sangat mudah terpengaruh dengan sapa2 je. Luaran aku memang da berubah seratus peratus tapi dalaman aku masih aku yang dulu. Skema. Allahu.

Tapi apapun aku tetap syukur, bila kat bumi Merbok. Aku masih ada teman dari Melang jugak. Orang yang aku kenal lama. Dyla and Hafiz. Dorang bagai kakak and abang aku. Satu kelas lagi dengan diorang. Diorang pandai :)


Kagum sangat sangat dengan diorang...Tapi the problem is aku suka sorang-2 since roomate aku Jue da pindah uitm shah alam. Dia further degree yang related dengan law jugak. Dulu selalu share pape sume dengan dia. 
Jue ibarat 'ceah' kedua. Huhu. Bolehh pulak. Ceah tak ada sapa boleh ganti :)

Sem depan course ceah da kena pindah uitm kat Johor. Happy bila ceah happy jugak, iye lahh dekat dengan rumah dia. Sekarang ceah kat uitm pinang. Dekat sikit dengan aku. Fyi, aku dengan ceah eksaited sangat bila tau yang seha da nak tunang :D Ceah nanak jadi pengapit seha. Hihii. Doakan seha bahagia dunia akhirat. Aminnn :')

Mira pulak? Alhamdulillah. Hari tu pegi ziarah mira kat ampang. Aku tengok dia bahagia sangat dengan someone special. Suka sangat tengok dorang happy. Mira bawak aku tengok theater english course mira. Mira amek TESL. Assignment senior course mira. Harap sangat mira happy, Aminnn :) May Allah bless uolls !

Roomates aku sekarang dekat Kolej Murni, aku tak dok da kat Kolej Mahsuri. Sebab semua komander duk Kolej Murni :') Aku duk dengan Aca, Anis and Lalan. Ketiga-2 roomates aku ni orang kuat dalam komander. Congrats korang ! :D

Pemandangan Kolej Murni sangat cantik.
Aku suka termenung kat meja study sambil tengok bukit kat luar jendela. Haha.
Aku kann suka 'berangan' ! "Berangan jadi puteri kayangan ke apa?" Hishh, tak ada maknanyalah.

Ni lagi bape hari lagi result da nak keluar  tau. Ya Allah ! Takutnya.. La Takhof atikah..
1 hb 11 2013 tarikh 'keramat' .Cehcehhh



Sekian dahulu entry kali ini.
Macam post kat atas tu harap paham-2 ye,
Salah silap mohon dimaafkan!

(:  Kbai, Te Amo :)
smileys

<3 Assalamualaikum <3

COPYRIGHT from Atikah Abdullah Facebookers

No comments:

Post a Comment