Ahlan Wasahlan

Sunday, 13 April 2014

Penulis Sepi Merbok

 ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ
بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
ღ¸.•*¨*•*¨*ღ¸.•*¨*•*ღ

In the name of Allah, the Most Gracious and the Most Merciful

Allahumma solli ' ala Sayyidina Muhammad

Assalamualaikum Hi.


Cuti sem part 4.

Tak sangka sangat. Masa berlalu pantas. Enam aku tinggalkan blog ni bersawang macam zaman Kegelapan Hogwarts's School. Aku menghilangkan diri bagai Harry Potter dengan misinya mencari Horcrux. Tak faham? Takpa, takpenting. Teruskan pembacaan tak bertauliah ni.

Teringat kata-kata abah:: Yes, cuma teringat. Abah kata kita makin hari makin dewasa makin matang pemikiran. Tak kira pada umur berapa matang itu datang. Kita sebagai manusia sudah memang diciptakan dengan akal. Yes, akal! Akal yang kita manusia takkan nampak. Sebab ia dari rohani. Jika aku salah, please betulkan. Ilmu aku masih cetek. Manusia dianugerahkan akal dan otak. Yang mana kita boleh fikir serta bezakan mana satu benar atau salah.

Penilaian aku dari segi menilai kematangan.
------->> Melihat dari segi Pemerhatian.
                   -------->> Percakapan yang sedang kau tuturkan ! Itu diri aku.

Tapi hakikatnya aku lebih mementingkan pemerhatian aku sendiri. Tindakannya, bahasa tubuhnya, riak mukanya.

Itu terpulang pada korang nak menilai bagaimana. Choice in your hand. Think and felt it properly.
Hard isn't? Huh..

I wonder maybe,,




Umm...

Stop here,

More that i had learnt here. As people know, im here. At Merbok, now. in the semester break. For what?
Actually for some task as Kesatria's commander.

When i keep far away from my family, is hard for me to survive as students. I learnt more bout friendship, love, hurt each other, hate by someone and maybe something. Fuhh~ Allah gave me a gift that i need to survive till now. Yeah! now. Nikmat sakit. SubhanaAllah.

Bagaimana disakiti. Bagaimana untuk mengubati. Saat kita sendiri. Saat kita dibawah dan betapa sukarnya untuk menaiki tingkat demi tingkat.

                                                     "Ahaks, kau hanya tahu berkata! Kerna pada hakikatnya kau tak berada ditempat ini. Aku cuba kuat, aku kena kuat sebab aku tahu Allah sayang aku. Allah hendak dengar rintihan aku. Daripada kau? Sebab itu Allah itu Allah itu aku."

Aku berfikir secara positif. Aku kena! Aku paksa diri aku belajar walaupun aku stress. Dari posisi lainnya memang aku fikir, ini sebagai balasan atas dosa yang lalu. Alhamdulillah. Im praises. Lecturer aku kata, dalam hidup ni memang perlu ada sifat stress. It will make it people always work hard to achieve the goals. Especially us. Malay girls. Malays. Aha !

monolog~ lagi beberapa hari sebelum program KKEC start. Keep waiting! :D


---------------------------------------------------------------------------------------

Beberapa hari yang lepas sebelum balik Merbok tercinta, abah bawak aku singgah UiTM Seremban3, Negeri Sembilan. Kampus baru yang sangat cantik dan tinggi. Full colours of cheerful. I loike! Really inspired me and i adore muchioo (Y)

Nak dijadikan ceritanya, tengah syiok-syiok amek pemandangan seluruh uitm cawangan baru ni. Then i forgot lah nak save. Haiyak! Karate jugak karang. Upss! Excuseeess ..

Alrightio -
Nothing then..

Hopefully..
                  Ada rezeki nak sangat terus menari atas papan kekunci ni even most people already used Windows 8. Aku masih setia. Poyoss. Okay done. Alhamdulillah. Lega dapat muntah kan something yang biasa-biasa

p/s:: Result 9/5/2014

Sekian dahulu entry kali ini.
Macam post kat atas tu harap paham-2 ye,
Salah silap mohon dimaafkan!

(:  Kbai, Te Amo :)
smileys

<3 Assalamualaikum <3



COPYRIGHT from Atikah Abdullah Facebookers

No comments:

Post a Comment